Bebi i trudničke potrepštine

Started by Lani, May 09, 2010, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

stacka

Pa ja racunam da cu te koje su mi ostale koristiti za nosanje, bljucaknje, dojenje i sve ostalo a nove da imamo za ovako. Onda jedno 15. Ivan je u fazonu da ne kupujemo uopste, Aleksi smo rano skinuli siroki povoj, tipa sa mesec i po dana, ali sam rekla no way, nosice i ona, bar neko vreme. Em je devojcica, em je lakse za manipulisanje kad imaju na pocetku i te pelene, onako bez njih izgledaju kao mrvice :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Ja nista od toga nisam planirala :blink:

Lani

disco2000

Posteljine, ogradice, pokrivaci...

stacka

Ja sam danas u Gradskoj pokupila jednu od onih reklama za bebi opremu,  bas od tipa od koga smo narucivali i za Aleksu pa reko' da vas priupitam. :)
Znam da su meni benkice na pocetku bile mnogo lakse nego bodici, zbog glavice, sve sam se plasila da ga nesto ne povredim kad mu provlacim glavu kroz njih... a benkicu nismo bas ni jednu sacuvali, to smo sve dali... bodica ima par komada od Alekse koje su neutralnih boja i nisu mnogo koriscene...
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

A od ostalih stvari, šta još kupujete?
Nama treba samo novo sedište za kola/nosiljka za bebeći uzrast, Iva je koristila neko od zaovinog malog.
Sve drugo imam Ivino.

Gost51

i ja mislim da su benkice lakse za pocetak
ono zbog cega su bodici genijalni, a to je da nema golih ledja
nije problem u pocetku
mislim bebica se sigurno nece istrpati

stacka

Od tih krupnih stvari nista za sada. Aleksi smo svojevremeno uzeli Chicco komplet - autosediste, kolica i nosiljku, ja dala mojoj sveci da koristi, ali ona se nije nesto pretrgla za sediste i kolica (drzi Taru u rukama na zadnjem sedistu, a kolica sluzila za uspavljivanje :sissyfight: ) tako da nam to ne treba. Krevetac ne treba... ne znam sta jos ima, ne mogu da se setim :think:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Nadam se da cu pozajmiti neko sediste za prvih sest meseci... posle moze u Lazarevo, a Lakiju ionako trazim novo...
Kolica imam isto od L, dva puta su bila napolju, cenim da ni sada necu da se cimam... nema sanse da ja to nosam na IV bez lifta, niti da, kao sa L, stavim dete na zadnje sediste a onda vadim kolica iz gepeka, rasklapam, sklapam :crazy:
Jedino mi daska za presvlacenje treba... i mozda najmanja kadica, obicna, nema sanse da Lakijevu, veliku, nosam svako vece :crazy: i novi bokal za polivanje... takve neke gluposti... npr. ona podloga za kupanje... dva nova peskira... vrteska za krevetac...

stacka

Da pitam jedno mnogo glupo pitanje - jel benkice idu samo sa dugim rukavima ili ih ima i sa kratkim? :-[
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Jao ja sam jedva čekala da se otarasim benkica  :crazy: baš zbog tog izvlačenja, golih leđa i sl. Čim sam se malo oslobodila sa bebom sam ih eliminisala, mi smo puno bodiće nosili i zekice plišane. Doduše ona je bila zimska beba pa je i bilo vreme za te pliš varijante.  :)

A čuvam njenu prvu benkicu, i prve čarapice... jooj lutka ne bi mogla u to da stane čini mi se.  :love32:

stacka

Daaaaaaaa, kadica i daska za presvlacenje, to smo isto dali mom bratu (imali onu komodu sa svim tim dzidzama djuture koja su isla)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

stacka

Quote from: Lani on May 15, 2010, 12:02:37 AM

A čuvam njenu prvu benkicu, i prve čarapice... jooj lutka ne bi mogla u to da stane čini mi se.  :love32:

Isto, kao i kompletic u kome smo ga izneli iz porodilista i jos neke stvarcice :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Kadica nam treba nova, i taj sunđer za presvlačenje, Ivin stari se vuče negde po podrumu.  :crazy: Ima ih u Turbo limaču, oko 2.000 su pa i manje koliko se sećam.
I ako bude dečak trebaće nam nova stoličica za hranjenje, Iva ima neku vrišteće pink.  :girl_haha: Ali ima vremena za to.  :)

disco2000

Ne secam se da sam videla sa kratkim :think:
Meni nije frka od bodija, ali benkice su :love32: