Main Menu

Fitness ćoše

Started by stacka, March 20, 2019, 12:51:51 PM

Previous topic - Next topic

Lani

#180
Da, ali sve se na kraju postepeno i lagano vratilo.
Posle mnogo godina lutanja i traganja i previše neuspeha, došla sam do saznanja da ništa ne radi tako kao dugoročna promena navika (tj. promena do kraja života za nas baksuze koji se od vazduha goje  :crycry:), što navika u ishrani što navika u fizičkoj aktivnosti.

Uostalom, to merenje je samo dok se ne uhodaš sa porcijama i količinama. Kad izgubiš određan broj kg i uđeš u štos, nije neophodno. Znači, ali nije neophodno.

anelore


stacka

Hvala drage moje :bighug:

Kao sto Lani kaze, posle odredjenog vremena navikne se covek i vec odokativno znas koliko cega mozes da imas u tanjiru. S druge strane, ja sam streber i meni nikakav problem nije da upisujem, zaista me ne opterecuje sa te strane :-[

Meni je znacilo onih prvih mesec dana bez slatkisa, prosto sam morala da sasecem u korenu jer poznajem sebe. Nema kod mene postepeno. Kad su slatkisi u pitanju mora da padne rigorozan cut. I, taman sam dobila svest za tih mesec dana koliko je to zapravo nepotrebnih kalorija. Ja sam ranije zaista bila u stanju da smazem citavu cokoladu dok trepnes, da me vidite sad, kockica dve i dosta, ako je pms onda se castim citavim redom :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

I, zaboravila sam nešto još važno, što više proteina, što manje UH. Masti umereno. UH povećavati danima kad se ima neka jača fizička aktivnost. Kad proteini prednjače u ishrani, nema šanse da se ne vidi napredak i to vrlo brzo.

Dacko

Da, ugljeni hidrati su najveća pošast za liniju u našim godinama, u šta sam se, nažalost, upravo uverila jer sam jedući desetak dana samo pasirano voće i kašice, pritom uopšte ne prelazeći dnevni broj kalorija preporučen za dane mirovanja, uspela da dobijem mekan pojas oko struka i na bokovima. Stvarno nisam ni pomislila da se mogu ugojiti jedući za doručak ovsene pahuljice s vodom, pirinčanu kašu, kačamak ili griz, bez dodavanja šećera ili meda, za ručak mleveni keks sa čajem, a za večeru pasirane kuvane kruške ili jabuke s izgnječenom bananom, dakle ono što se svojevremeno smatralo dijetalnom, laganom ishranom.
Zato sam sad promenila jelovnik na grčku salatu za doručak, normalan ručak i proteinsku večeru, vratila se na treninge, pa ćemo videti hoće li se pojas istopiti.

Lani

#185
Hoće sigurno. U principu, ne bi trebalo da se dobija na kg ako ostaneš u okviru preporučenog kcal unosa za održavanje ali ja definitivno primetim razliku i u izgledu i u energiji ako preterujem sa UH.

Sa vežbama sam pauzirala jedno 3 nedelje, ali krećem od ponedeljka punom parom, 4 puta nedeljno. I jedva čekam.:clap:

Dacko

Meni vaga i ne pokazuje povećanje, neprecizno sam se izrazila napisaviši da sam se ugojila, a muka je zapravo u tome da su se već postojeći kilogrami vrlo ružno prerasporedili, pa sam baš iznenađena kad stigoše za tako kratko vreme. :lol: Ali dobra vest je da nisam previše ispala iz kondicije za ovih mesec i po nevežbanja (letovanje, instruktorkin odmor, muke sa zubom), i što je još važnije, nisam izgubila gipkost, što mi je i glavni cilj vežbanja.

Lani

#187
Meni telo vezuje više vode ako jedem previše UH, nekad se naduvam kao žaba. :wall: I pokaže mi vaga više, svu tu vodu... I definitivno mislim da mi smeta hleb, tj. kvasac. Teram sebe ovih dana da drastično manje jedem hleb i vidim razliku. Sad sam kupila neki od onih tvrdih kao kamen tonusa, bez kvasca, bez brašna, bez ičega  :lol: i jedem njega već danima. Čak sam i Glukofit izbacila koji mi je no. 1 hleb već neko vreme.

Pepi

Bravo Stačka!   :clap: :clap:
Ja nisam psihički sposobna da se udubim u pravila, bilo kakve dijete. Kad bi mi neko dao precizan spisak, pa da pratim... Ovako, ništa od mene  :-[ a treba mi 15 kg manje...

Lani

Pepi, ne možeš ceo život da se hraniš po spisku. Ako želiš da prvo skineš a onda i da ne vratiš tih 15 kg, moraš iz korena da promeniš navike. Nikakav spisak tu ne pomaže, svakako nije trajno rešenje.

stacka

Lani, ja isto. Tacno kad preteram sa UH iako kilaza ne ide gore osecam se kao balon. S druge strane ne mogu ni da ih se odreknem skroz, mislim da ni ta druga krajnost nije dobra kao sto sam citala da neki rade.

Pepi, hvala :kiss1:
Kod mene spisak ne postoji. Jedem sve ali i dalje brojim kalorije. Najvise sto sam nagurala do sad je oko 2000, mada uglavnom se vrtim na 1700-1800. I sa tom brojkom dnevnih kalorija sam imala 400 gr manje pre neki dan kad sam se merila u odnosu na 1. avgust.

Meni zaista znaci sto imam koleginicu koja isto koristi MFP, prosto ne gledaju samo mene na poslu kao lujku koja meri nego smo obe u toj prici  :girl_haha:


Dacko, ne sumnjam da ces se brzo dovesti u red :kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Ne treba se odreći UH za stalno i skroz, samo da oni ne dominiraju u makrosima u toku dana.

Dacko

Kod mene kalorije tih deset dana nisu prelazile 1200, jer niti je ta hrana ukusna niti je lako strpati je u sebe bebećom kašičicom, pošto sam samo toliko mogla da zinem, ali ono, morala sam redovno da jedem kako bih imala energije za posao i kako mi jaki antibiotici ne bi naškodili. Zato i ističem da nije presudno samo to koliko se jede, nego je mnogo bitno i šta, ili je bar meni sad takav životni period da organizam čim unesem bilo kakav šećer, pa i te navodno zdrave UH kao što su ovsene pahuljice, odmah sve pretvori u zimnicu, to jest u salo, pa sam onda em gladna em mekana.

AnaK

I moje iskustvo, dodouše ja imam insulinsku rezistenciju, je da nije važan samo broj kalorija, nego i njihovo poreklo.
Pepi, ako nemaš živaca trenutno za brojanje, možeš da počneš sa drastičnim smanjivanjem hleba i svih ugljenih hidrata. Možeš da držiš onu čuvenu pavlaka/pomorandža/jaja dijetu, možeš da se držiš plana ishrane sa niskim glikemijskim indeksom (imam knjigu u pdfu). Čini mi se da i ti imaš IR? Za šta god da se odlučiš, drastično smanjivanje UH će dati efekta.
Janko 23.7.2002.

Mirka

Stačka bravo  :clap: :clap: :clap:
Ja bih potpisala Pepi  :-[
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.